Välkommen till höstens evenemang!

Evenemang för unga och unga vuxna hösten 2018

Rita serier – en workshop
12.11 17:00-19:00

Kvack! Anfäkta och anamma! Många har vuxit upp med serier som Kalle Anka och Tintin. Eller så har du kanske läst japansk manga och känt dig inspirerad att prova göra en serie själv? Då är serieverkstaden för dig. Du behöver inte kunna rita perfekt, huvudsaken är ett intresse för serier, bilder och berättelser. I verkstaden provar vi på enkla sätt att skapa roliga eller intressanta figurer, att hitta en stil och något intressant att säga med sin serie. För deltagare från 15 år.

Handledare: illustratören Jenny Wiik

Plats: Luckan Helsingfors, Simonsgatan 8 Platsen ÄNDRAD till G18, Georgsgatan 18, rum 201.
Anmäl dig här.

Koll på pengar – Inhiberat
14.11.2018 kl.15:00

Har du tänkt på vad du lägger dina pengar på? Vad din vardag kostar? Hur du ska få pengarna att räcka till? Eller varför människor i din omgivning uppmanar dig till att spara? Bland annat dessa frågor kommer vi att fundera på tillsammans med ekonomirådgivaren från Finlands svenska Marthaförbund. Under träffen diskuterar vi hur man får koll på sina pengar, kommer igång med ett sparande, men också tillvägagångssätt för situationer då livet inte går som planerat. Pengarna är en del av vår vardag, och vi måste lära oss leva med dem. Det är aldrig försent att ta tag i sin ekonomi.

Ekonomirådgivare från Marthaförbundet finns på plats.

Plats: Navigatorn i Borgå, Mannerheimgatan 20 E, Borgå
Anmäl dig här.

Studiemotivation – hur hittar jag den
15.11 kl. 16:30-18:00

Vet du vart du vänder dig då studiemotivationen tagit slut, eller då du inte vet hur du skall uppnå kraven du ställt på dig själv inför ett läsår? Hur skall en handskas med prestationsångest och våndan då målen ser omöjliga ut att nå, eller då en helt enkelt känner att det blivit för mycket. Kom och lyssna på en föreläsning om skolmotivation och hur man kan vända den då den sjunkit i botten. Föreläsningen riktar sig främst till högskolestuderande men alla mellan 13-29 år gamla ungdomar är välkomna med.

Platsen: Luckan i Åbo, Auragatan 1b.
Anmäl dig här.

round_blue_ua

Prestera lite till – ett samtal om prestationskrav och psykisk ohälsa
21.11 kl. 17:00-19:00

Välkommen på paneldiskussion med författarna Heidi Hakala och Marcus Groth tillsammans med studiepsykolog Katarina Kiiskinen om prestationskrav och depression. Diskussionen kopplas till författarnas böcker som ges ut av Förlaget i höst.

Heidi Hakala, journalist och skribent som är bosatt i Malmö, romandebuterar med Bara lite till som beskrivs som en berättelse om duktighetssyndrom och att försöka leva i en tid där image verkar vara det enda som spelar någon roll.

Marcus Groth, skådespelare och regissör, skriver i boken Om vänskap, hundar och glädjen att kunna andas självbiografiskt om sitt liv och han gör det så uppriktigt att det nästan gör ont och den mörka humorn är ständigt närvarande.

Plats: Luckan Helsingfors, Simonsgatan 8
Anmäl dig här.