Fair sex – en workshop om ömsesidighet och sexuella gråzoner

Bild: Fair sex – en workshop om ömsesidighet och sexuella gråzoner

Fair Sex är en metod med syftet att främja positiva sexuella upplevelser och motverka sexualiserat våld. Workshopen utgår från de sociala aspekterna av sex, där kommunikation och lyhördhet lyfts fram som verktyg för att undvika sexuella gråzoner eller övertramp. Metoden bygger på interaktiva övningar och case där deltagarna diskuterar ömsesidighet, samtycke och förväntningar kring sex och sexualitet. Genom ett normmedvetet och inkluderande angreppssätt ges en breddad syn på sexuellt välmående, där varje person får fundera på sitt aktörskap och möjliggörande av goda sexuella relationer.

Vi erbjuder nu workshopen till unga vuxna (ålder 20-29) som är intresserade av att fördjupa sig i ämnet. Av trygghetsskäl hålls diskussionerna under workshopen på en allmän nivå, där vi undviker att närma oss personliga exempel.

Workshopen består av två stycken träffar 7.11 och 14.11, kl. 18-20
Plats: Lilla Luckan, Simonsgatan 8, Helsingfors

Metoden Fair Sex erbjuds av Ungdomsakademin Luckan och är utvecklad av Ålands fredsinstitut. Läs mer om metoden på www.fairsex.ax eller kontakta någon av workshopledarna fanny.sodergran(a)luckan.fi, cecilia.mcmullen(a)luckan.fi eller liselott.linden(a)luckan.fi.

 

På workshopen ryms 15 personer. Anmäl dig senast 30.10 här:

 

Detaljer

Datum: 7 november, 2017 | 18:00 - 20:00

Plats:
Luckan i Helsingfors, Simonsgatan 8
Helsingfors, Nyland 00100 Finland