Fråga

När de egna svaren inte räcker till

Har du en fråga som du inte har svaret på? Då kan du ställa en fråga genom att trycka här eller på ”Ställ en fråga”-knappen till höger om du är på sidan via datorn.

Fråga är en webbtjänst för dig mellan 13-29. På vår webbtjänst kan du ställa en fråga helt anonymt om allt mellan himmel och jord, eller gå in och läsa andra frågor och svar. Frågorna kan beröra bl.a. studier, arbete, boende, fritid, relationer, sex, psykiskt och fysiskt välmående, livssyn etc.

Om du vill läsa mera om hur man ställer en fråga samt webbsidans regler så hittar du dem längst nere på denna sida.

Här nedan hittar du frågor som redan fått svar. Kanske du undrar över något som någon annan också har undrat över. Frågorna är uppdelade i kategorier så att det ska vara lättare för dig läsa andras frågor och svar inom det tema som intresserar just dig.


Hur fungerar Fråga?

På Fråga kan du ställa en fråga helt anonymt. Vi strävar alltid till att besvara en fråga inom en vecka. Ibland kan det ta längre att få ett svar och då hoppas vi att du som ställer en fråga har tålamod och förståelse. Då frågan besvaras publiceras svaret på webbsidan. Du hittar då både din fråga och svar på hemsidan under den kategori som du valt då du ställt frågan.

Då du ställer din fråga så ber vi dig meddela ditt kön, din ålder och vilken ort du bor på, detta syns inte i frågan och informationen sprids inte vidare till någon annan. Vi respekterar din rätt till att vara anonym.

Vem svara på min Fråga?

Frågorna besvaras av Ungdomsakademins personal och andra sakkunniga personer från medverkande organisationer, städer och kommuner. Om du vill veta mera om vilka organisationer som hjälper oss att besvara frågor så hittar du informationen här.

Webbtjänsten Frågas regler

Skoluppgifter:

Fråga tjänsten besvarar inte frågor som är skoluppgifter. Det är viktigt att som ung lära sig att självständigt klara av att lösa skoluppgifter och sköta sina läxor. Vi hjälper dig däremot gärna att hitta en studieteknik som passar just dig så att du har lättare att klara av din skolgång.

Osakliga frågor:

Frågor som är kränkande, rasistiska eller annars osakliga raderas utan att besvaras. Ungdomsakademin har även rätt att redigera frågorna som kommit till tjänsten före de publiceras.

Håll dig till temat, osakliga frågor publiceras ej. Redaktionen har rätt till att redigera frågorna.