Kategoriat
Uncategorized

Jäikö kesätyöpaikka saamatta?

Avoimiin kesätyöpaikkoihin tulee hakemuksia tuhansia ja siksi paikoista on kova kilpailu. Vaikka se työpaikka jäi tänä kesänä saamatta, ei kannata vaipua epätoivoon. Moni on samassa tilassa, joten sitä ei todellakaan kannattaa hävetä. Ja voit aina itse vaikuttaa tilanteeseen positiivisesti. Tässä vinkkejä, miten voit toimia.

Nosta itseäsi esille

Puskaradio on klassinen keino, mutta erittäin toimiva ratkaisu. Voit löytää töitä yllättävästäkin paikoista, joten kannattaa olla avoin ja kertoa vaikkapa sosiaalisessa mediassa, että etsit töitä. Ei sitä kannata hävetä ja mitä useampi ihminen tietää asiasta, sitä suuremmalla todennäköisyydellä sinulle töitä tarjotaan ja niistä vinkataan.

Facebook on nykyajan puskaradio ja kannattaa liittyä oman alueesi ryhmiin. Ole aktiviinen, kerro osaamisestasi. Naapuristostasi voi löytyä pieniä urakoita kuten ruohonleikkuutta, lapsen vahtimista tai koirien ulkoiluttamista.

Tee vapaaehtoistyötä

Jotta tulevaisuudessa työn saanti on helpompaa, tarvitset työkokemusta. Miten sitä saa kertymään, kun ei työnhaku ota onnistuakseen. Vapaaehtoistyöt antavat sinulle paljon ja saat samalla arvostettua työkokemusta. Ja kuten me kaikki tarvitsemme seuraa, voit ilahduttaa vanhustentalossa vanhuksia tai leikkimällä lastenkodissa lasten kanssa. Tutustut uusiin ihmisiin, saat mielekästä tekemistä ja ehkä jopa työpaikankin.

Kehitä itseäsi

Työpaikan saaminen voi olla välillä kiinni siitä, ettei taitosi ole vielä riittäviä. Kesällä kannattaakin kehittää omaa osaamistasi. Monella työpaikalla vaaditaan hygeniapassi, alkoholipassi tai todistus osaamisestasi. Voit kehittää itseäsi työvoimakursseilla, avoimessa yliopistossa tai kansanopistoissa.

Yleensä passien saaminen ei vie kauaa, joten samalla kannattaa seurata avoimia työpaikkoja. Kesätyöpaikkoja tulee jatkuvasti nettiin, vaikka kesä alkaisikin ilman töitä, niitä voi hakea kesälläkin. Uudet taidot näyttävät uusissa hakemuksissa hyvältä, ja työnantaja voi huomata kesken kesän tarvitsevan juuri sinunlaista työvoimaa.

Yhteenveto

Vaikkei se kesätyö tänä kesänä onnistuisikaan, se ei haittaa. Kehitä itseäsi, opiskele uusia taitoja ja ole aktiivinen. Vapaaehtoistyö on hyvä keino kartuttaa osaamistasi, ihmissuhdetaitojasi ja kartuttaa työkokemusta. Tärkeää on, että jos tänä kesänä ei työtä ole, sinulla on paljon annettavaa ensi kesänä, kun kehität ja opiskelet lisää.