Kategoriat
Uncategorized

Miksi lähteä ulkomaille opiskelemaan?

Oletko aina haaveillut opiskelusta ulkomailla? On selvää, että se jännittää, kyse on pitkästä ajasta pois tutusta ja turvallisesta ympäristöstä. Jännitys on hyvästä, toisessa maassa eläminen voi olla kova kulttuurishokki, mutta se voi olla myös elämän yksi parhaimpia kokemuksia. Nyt saat kuulla miksi.

Miksei Suomen yliopistot?

Vaikka Suomi on maailmalla tunnettu huippuopetuksesta, löytyy maailmalta useita huippuyliopistoja. Opetus voi olla kuitenkin sellaista huippuluokkaa, jota ei Suomesta löydy. Mikäli intohimonasi on arkeologi, mikä onkaan parempaa kun opiskella maassa, missä pääset tutustumaan historiallisiin paikkoihin paikan päällä. Tulevaisuutta ja työtä ajatellen tämä voi olla todella arvokasta.

Miksi juuri ulkomaille?

Kun opiskelet ulkomailla, se pakottaa sinut positiivisesti itsenäistymään. Lähteminen voi tuntua vaikealta, mutta se on todella palkitsevaa. Tulet varmasti kohtamaan hankaluuksia, mutta kun saat ne ratkaistua itsenäisesti, se auttaa sinua kasvamaan henkisesti ja opit itsestäsi paljon uutta.

Huolimatta siitä, että ulkomailla opiskelu voi tuntua yksinäiseltä, sitä se ei ole. Monesti kansainvälisillä opiskelijoilla on laajat tukiverkostot. Valitset sitten opiskelupaikaksi lähellä olevan maan tai lähdet toiselle puolelle maapalloa, tulet saamaan kokemusta eri kulttuureista ja elämäntyyleistä. Kohtaat uusia ihmisiä ympäri maailman, heistä voi tulla kuin toinen perhe, nämä siteet voivat kestää koko elämän.

Verkostosi laajenee paljon ja opit samalla tärkeitä matkustustaitoja tulevaisuutta varten. Opit tietenkin erilaisia kulttuureja ja tapoja, mutta myös muita tärkeitä taitoja. Ja mikä tärkeämpää, opit eri kieliä, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Uuden kielen opiskelu on myös hauskaa ja kun hallitset perusteet, on myös paikallisiin helpompi tutustua. Ja siten sinulla on aina syy palata takaisin!

Mitä tästä voi hyötyä?

Jos emme ole vielä vakuuttaneet sinua, miksi ulkomailla opiskelu kannattaa, ehkä kannattaa miettiä tulevaisuutta ja tulevia töitä. Useat työnantajat arvostavat kokemustasi ulkomailla, koska olet saanut sieltä arvokkaita taitoja ja oppeja. Koska olet vuorovaikutuksessa erilaisten kulttuurien kanssa, vuorovaikutustaitosi ja ihmistuntemuksesi paranee.

Itsenäistyminen opettaa ajattelemaan kriittisesti ja se auttaa sinua katsomaan asioita eri näkökulmasta. Työantajat näkevät erityislaatuisuutesi, koska erotut joukosta positiivisesti.

Yhteenveto

Ulkomailla opiskelu on aina kokemus, jota ei voi unohtaa ja se voi olla myös merkittävä ajatellen tulevaisuuttasi. Kaikki mitä opit ulkomailla, tulee mukanasi Suomeen, joita voi hyödyntää käytännössä. Maailma on globaalimpi kuin koskaan ja ulkomaailmalla opiskelu tekee sinusta paljon sivistyneemmän ja kokonaisvaltaisemman maaailmankansalaisen.