Kategoriat
Uncategorized

Mistä ensimmäinen työpaikka opiskelijalle?

Ensimmäisen työpaikan saamisen vaikeus, jokainen sen tietää. Tuntuu jopa siltä, ettei sitä työpaikkaa saa ilman suhteita, mutta onneksi se ei ole niin. Hyvänä asiana on, että Suomen koulut järjstävät TET- ja työssäoppimisjaksoja, joista saat arvokasta kokemusta työelämästä. Silti se ensimmäinen ns. aito työpaikka voi tuntua vaikealta saada, tässä vinkkejä mistä etsiä.

Rekrytointifirmat

Niinpä, voi kuulostaa hullulta, koska hakemuksia näihin virtaa satoja päivittäin. Vaikkei työkokemusta oliskaan, sinulta voi löytyä taito, jota he tarvitsevat asiakkaalleen. Kerro rehellisesti olevasti hyvä esim. koodaamaan tai graafisessa suunnittelussa, tulet toimeen ihmisten kanssa tai sinua kiinnostaa ravintolala.

Monilla rekrytointifirmoilla on määräaikaisia töitä, jotka sopii opiskelijoille loistavasti. Jos tarjottu työ ei sinulle sovi, voit hyvin kieltäytyä. Rekrytointifirmojen kautta on opiskelijan hyvin joustavaa tehdä töitä.

Myyntityö

Monet työnantajat haluavat palkata opiskelijoita myyntitöihin, koska opiskelijat joustavat työaikojen suhteen ja heillä on motivaaatiota oppia uutta. Myyntitöitä on hyvin erilaisia ja niitä voi tehdä omien aikataulujen mukaan.

Kaupassa työskentely. Kaupassa työskentely on erittäin palkitsevaa, tapaat eri ihmisiä, opit tuntemaan työkavereita ja saat lisää itseluottamusta. Eikä kaupassa työskentely ole vain kassalla työskentelyä, pääset tutustumaan eri työtehtäviin monipuolisesti. Monet vähittäiskaupat tarvitsevat paljon lisäapua varsinkin sesonkien aikaan. Kannattaakin olla näihin aikoihin erityisen aktiivinen.

Puhelinhaastattelu. Monet eivät puhelinmyyjistä pidä, mutta puhelinhaastattelut ovat erilaisia. Haastattelun kysymykset ovat tarkoitettu kohderyhmälle, joita tutkimuksen aihe on tärkeä. Usein haastatteluun vastanneet osallistuvat kilpailuihin, joista voittaa palkintoja. Tästä syystä vastaajat vastaavat kyselyihin hyvin mielellään.

Asiakaspalvelu. Siitä huolimatta, että kaikki tuntuu olevan nykyään netissä, tarvitaan aitoja ihmisiä asiakaspalvelijoiksi edelleen. Tietenkin myös yritykset tarvitsevat ihmisiä, jotta asiakkaat saavat aitoja ihmiskontakteja.

Yhteenveto

Ensimmäisen työpaikan saaminen voi tuntua hankalalta, mutta se ei ole. Käytä aikaa korostamalla niitä puolia, nihin haet. Ole rehellinen ja älä anna periksi. Kirjoita killeri CV ja sen jälkeen paras vinkki on, että lähetät mahdollisimman paljon hakemuksia, etkä anna periksi, mikäli vastausta ei kuulu. Jokaisella meistä on sellaisia taitoja, mitä ei muilla ole, joten juuri sinä voit olla yritykselle kultaakin kalliimpi.